Jei nusišypsojus „Parko virtuvėlėje“ dirbančiam Mariui Daugėlai pasijutote tarsi draugai – nuojauta Jūsų neapgauna. „Man nuoširdžiai patinka bendrauti su lankytojais ir pasišnekučiuoti įvairiausiomis temomis: apie automobilius, geriausias mieste vykstančias meno parodas ir kitomis temomis“, – sako barmenu-padavėju „Parko virtuvėlėje“ dirbantis Marius.
Apie jo pomėgius ir darbą „Atostogų parke“ kalbame Provansu kvepiančioje „Parko virtuvėlėje“.
Visi kolegos sutartinai parėžia, kad esi labai galantiškas, mandagus. Kur to mokeisi?
Geras auklėjimas (šypsosi). Tad „ačiū“ reikėtų pasakyti pirmiausia mano tėvams. Šeimoje mums buvo įprasta kultūringai, mandagiai bendrauti, tad ir su lankytojais taip bendrauti man savaime suprantama. Be to, esu ir anksčiau dirbęs aptarnavimo srityje, išmokęs tam tikrų subtilybių, kurias taikau darbe.
Man patinka nustebinti, pradžiuginti žmones, skiriu didelį dėmesį detalėms: kad atneštas maistas ar gėrimai atrodytų estetiškai, tvarkingai, patraukliai. Kai lankytojai padėkoja geru žodžiu ar palieka arbatpinigių, man būna itin malonu: jaučiuosi įkvėptas dirbti dar geriau, tobulėti.
Mariau, po studijų Anglijoje grįžai į Lietuvą. Dėl ko pasirinkai Palangą?
Nenorėjau likti Anglijoje, mane traukė Lietuva. Čia mano giminės, namai, žmonės, savas kraštas, sava kalba, kultūra. Jaučiuosi čia labiausiai savas. Palanga man patiko jau seniai – čia galima suderinti darbą su įvairia laisvalaikio veikla, kurios ypač daug vasarą. Kurortinė aplinka ir jūra man visuomet labai patiko.
Kaip atsidūrei „Atostogų parke“?
Spontaniškai: atvykau į Palangą ir ieškojau darbo. Į „Atostogų parką“ atvažiavau pasikalbėti dėl galimybės įsidarbinti ir taip sutapo, kad čia reikėjo žmogaus. Pabandžiau, viskas patiko, įsivažiavau. Labai draugiški kolegos, puikiai sutariame.
Matau, kad „Parko virtuvėlė“ lankytojams taip pat labai patinka: giria gražią, tvarkingą, stilingą aplinką, interjerą, šiltą ir mandagų aptarnavimą, išvaizdžius ir skaniai paruoštus patiekalus. Po pilnos dienos pramogų į „Parko virtuvėlę“ jie dažniausiai užeina atsipalaidavę ir linksmi.
Ar yra tekę pildyti ypatingų lankytojų prašymų? Jei taip, kokių?
Taip, tikrai tenka – ir mielai tai darome. Būna, kad dar rezervuodami staliuką lankytojai paprašo kažko ypatingo: dažniausiai atvykdami švęsti jiems svarbios sukakties ar norėdami nustebinti antrą pusę romantiška vakariene. Mielai papuošiame stalą, sukuriame jaukią, šventišką atmosferą atėjusiems. Esame ir sutartu laiku įnešę staigmeną, ir „Su gimtadieniu“ dainavę. Stengiamės išpildyti kiekvieną svečio norą, o lankytojams tai papildomai nieko nekainuoja.
Girdėjau, kad su lankytojais mielai pasišnekučiuoji įvairiausiomis temomis. Papasakok apie savo hobius?
Negaliu savęs vadinti dideliu kokios nors srities ekspertu, bet domiuosi daugybe dalykų. Mėgstu remontuoti ar pagražinti automobilius. Patinka ir išvykti kur nors, pamatyti įdomius kultūrinius renginius, spektaklius, miuziklus ar parodas. Esu nemažai jų matęs, bet norėčiau pamatyti daugiau. Moku groti gitara, nors dabar esu šiek tiek apleidęs šį hobi: daug dirbu, tad dabar mažiau laiko lieka. Labai patinka išvykos į gamtą, noriai padedu tėvams, seneliams, jei pavysta – pasidarbuoju kaime. Patinka biologija, domiuosi žmogaus organizmu, jo veikimo principais, kaip pagerinti žmogaus sveikatą, savijautą.
Yra daug temų, kuriomis mielai pasišnekučiuoju su draugais, kolegomis ir net lankytojais.
Provanso stiliumi įrengtoje „Parko virtuvėlėje“ nuo antradienio iki šeštadienio skamba gyvai pianisto atliekamos melodijos, o ketvirtadieniais išmoningi virtuvės šefai kviečia išbandyti skonių keliones po įvairias pasaulio šalis. Čia patiekiamos išskirtinės „Šefo vakarienės“, švenčiami gimtadieniai, minimos ypatingos progos ir sukaktys.
Norintys pasitarti dėl meniu ar iš anksto rezervuoti staliuką ypatingai progai kviečiami susisiekti telefonu +370 611 56510.