2018 metų „Atostogų parko“ apžvalga ir rezultatai: 12 naujovių ir augimas visuose sektoriuose

2018 metais Lietuvos turizmo departamentas „Atostogų parką“ nominavo kaip geriausią sveikatos paslaugų teikėją, o Klaipėdos regiono verslininkai kompleksą pripažino kaip veržliausią 2018 metų verslo startą. Baseinuose ir pirtyse 2018 metais apsilankė beveik 25 tūkst. daugiau lankytojų nei 2017-aisiais, SPA centro lankytojų srautas ūgtelėjo beveik trigubai, viešbutyje sulaukta 8 tūkst. daugiau svečių.

Kviečiame kartu apžvelgti praėjusius metus.

Sausis. Plečiamas SPA centro paslaugų asortimentas

„Atostogų parko“ SPA centro klientų srautas per praėjusius metus ūgtelėjo beveik trigubai nuo 8 iki 22 tūkstančių. Siekiama, kad ateinančiais metais „Atostogų parko“ sveikatinimo paslaugos klientams taptų dar patrauklesnės ir prieinamesnės: planuojama, kad dalis jų galės būti kompensuojamos Valstybinės ligonių kasos lėšomis. Tai reiškia ne tik didesnį paslaugų prieinamumą žmonėms, bet ir įrodo teikiamų paslaugų kokybę.

Vasaris. Kuriamos naujos pirties programos

Unikalios pirties programos, kurias veda profesionalūs „Atostogų parko“ pirtininkai, traukia ir smalsuolius, ir patyrusius pirčių entuziastus. Edukacinių programų metu mokoma teisingai pirtintis, naudotis vantomis, pasakojama apie pirties naudas sveikatai, puoselėjama aukščiausia pirties kultūra. Vasario mėnesį pirčių programas papildė nauja, šiuo metu lankytojų jau pamėgta programa „Pirties pusryčiai“.

Kovas. Atidaryta naujoji „Parko virtuvėlė“

2018-ųjų metų pavasarį darbą pradėjusi „Parko virtuvėlė“ džiugina lankytojus. Provanso stiliaus interjeras, naminis maistas, kurio meniu kūrė profesionalus virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas, išskirtinė romantiška atmosfera. Čia sukurta stilinga, neįpareigojanti erdvė šeimai: saugiausiame restorano krašte įrengta erdvė vaikams, o norintiems daugiau privatumo siūloma prisėsti už širmos ar romantiškoje oranžerijoje. Ypač smagu ir jauku čia vakarais nuo antradienio iki šeštadienio, kai erdvę užlieja gyvai pianisto atliekama muzika.

Balandis. Surengtos pirmosios vaikų plaukimo varžybos

Balandžio 22 dieną suorganizuotos pirmosios „Atostogų parko“ Vaikų plaukimo mokyklos auklėtinių plaukimo varžybos. Vaikai varžėsi 5 rungtyse ir estafetėse, o nugalėtojams ir jų šeimoms atiteko apdovanojimai ir „Atostogų parko“ prizai. „Atostogų parko“ prisideda prie jaunosios kartos ugdymo, kad vaikai saugiai ir užtikrintai jaustųsi vandenyje.

Gegužė. Nauja paslauga: išvažiuojamieji banketai ir furšetai

Kasmet didėja norinčiųjų „Atostogų parke“ švęsti gimtadienius, vestuves ar kitas asmenines šventes, įmonių vakarėlius, pobūvius, organizuoti konferencijas ar mokymus. Skanus maistas, geras aptarnavimas ir vieta, kur klientui patogiausia. 2018 metais pradėti organizuoti išvykstamieji pobūviai, kurie aprūpina užsakovą skaniu maistu ir geru aptarnavimu ten, kur pageidaujama.

Birželis. Atidaryta „Parko ranča“

Amerikietiškos ir lietuviškos virtuvės meniu, kur maistas patiekiamas iki 2 valandos nakties. Tai naujoji „Parko ranča“, kuri „Atostogų parke“ atidaryta 2018 metų birželį. Čia vyksta teminiai „Protų mušiai“, „Smiginio“, „Karaokė“ ir gyvos muzikos vakarai, suburiantys draugų kompanijas, šeimas ir net įmonių kolektyvus. Šokiai „Parko rančoje“ vyksta iki paryčių, ji garsėja talentingais ir linksmais barmenais.

Liepa. Lankytojų patogumui – naujos erdvės

Lankytojų patogumu rūpinamasi įrengiant vis daugiau malonių ir reikšmingų patogaus poilsio detalių. Vandens ir pirčių erdvėje įrengti laiptai, vedantys į antrame aukšte įsikūrusį SPA centrą, persirengimo patalpose įrengtas Vaiko priežiūros kampelis, hidromasažiniuose baseinuose įrengta besimainančių šviesų sistema.

Rugpjūtis. Saugesniam poilsiui – minimaliai slidžios grindys

Atvykę atostogauti lankytojai dažnai pamiršta saugumo reikalavimus po Vandens ir pirčių erdvę vaikščioti tik su šlepetėmis. Rugpjūtį Vandens ir pirčių erdvės plytelės buvo padengtos inovatyvia danga, kuri iki minimumo sumažina paslydimo riziką.

Rugsėjis. Baseinų vanduo pradėtas dezinfekuoti be chloro

Per 2018 metus Vandens ir pirčių erdvėje apsilankė daugiau nei 230 tūkst. klientų. Tai beveik 25 tūkst. lankytojų daugiau nei 2017 metais.

Pasak Vandens ir pirčių erdvės administratorės Odilijos Karpienės, šį skaičių sudaro lojalūs klientai, Palangoje viešintys turistai iš Lietuvos ir užsienio valstybių, kurie „Atostogų parke“ atranda poilsį bet kokiu oru. Rūpindamiesi vis didėjančio lankytojų srauto sveikata, higiena ir saugumu „Atostogų parkas“ didžiuosiuose baseinuose įdiegė šveicarišką bechlorę vandens dezinfekavimo sistemą „DA-GEN“.

Spalis. Tarptautinėje mokslinėje konferencijoje suburti mokslininkai ir medikai

„Atostogų parkas“ iš kitų poilsio ir sveikatinimo kompleksų labiausiai išsiskiria procedūroms naudojamu aukščiausios mineralizacijos (80 g/l) Lietuvoje natūraliu mineraliniu geoterminiu vandeniu, išgaunamu iš 2154 metrų gylio gręžinio. Su šiuo vandeniu atliekamų procedūrų teigiamas poveikis žmogaus sveikatai įrodytas moksliškai.

Tęsdamas glaudų bendradarbiavimą su mokslininkais ir medikais, „Atostogų parkas“ drauge su Klaipėdos universitetu subūrė mokslininkus pirmojoje Lietuvoje tarptautinėje mokslinėje-praktinėje konferencijoje „Papildomosios ir alternatyviosios medicinos įvairovė. Balneoterapijos galia 2018“. Konferencijoje pranešimus skaitė pranešėjai iš Lietuvos, Latvijos, Airijos, Italijos ir Portugalijos, sulaukta ir Sveikatos apsaugos ministerijos atstovų pranešimų.

Lapkritis. Atidaryta pirmoji pasaulyje natūralaus gintaro „Saulės“ pirtis

Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Vokietijos, Švedijos žiniasklaidą ir visuomenę sudominusi pirmoji pasaulyje natūralaus gintaro pirtis atidaryta 2018 m. lapkričio 6 dieną. Atidarymas sutapo su „Atostogų parko“ trečiuoju gimtadieniu ir tapo išskirtine dovana lankytojams.

„Saulės“ pirties įrengimui panaudotos beveik 3 tonos natūralaus gintaro, kuriuo dengtos pirties sienos, lubos ir gultai. Pirties įrengimas truko apie metus, buvo tartasi su gintaro specialistais, mokslininkais ir medikais, kad būtų rastas lankytojų sveikatai geriausias sprendimas. Pirties šiluma išlaisvina naudingąsias gintaro savybes, kurias žmogus įsisavina įkvėpdamas.

Gruodis. Nominuotas geriausiu sveikatos paslaugų teikėju

Lietuvos turizmo departamentas kasmet renka turizmo sėkmingiausius. Šiais metais „Atostogų parkas“ buvo nominuotas vienu geriausių 2018-ųjų sveikatos paslaugų teikėjų.

Kandidatus atrenka turizmo departamento, turizmo asociacijos ir turizmo profesionalai, o balsuoti už mėgstamiausius gali visi norintys internetu turizmosekmingiausieji.lt

Balsavimas vyksta iki gruodžio 31 d.

ru_RURU